Blokarten

Geschiedenis van het blokarten

De Blokart is ontworpen in 1999 door een man genaamd Paul Beckett uit Nieuw-Zeeland. Hij had een idee om een landzeilwagen te creëren die door allerlei doelgroepen gebruikt kon worden. Kinderen en volwassenen konden van zijn creatie genieten en in 2007 waren er meer dan 6000 Blokarts verkocht wereldwijd. Er waren een paar landen waar het groeiende aantal Blokarts zorgde dat er clubs en wedstrijden werden gevormd. Tot op vandaag worden er allemaal dingen gemaakt die gebruikt kunnen worden om op de Blokart te monteren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan schaatsen waarmee je op het ijs kan gaan Blokarten. Ook zijn er allerlei trektochten waar je in een groep over de prachtige gebieden gaat met hoge snelheden.

Wedstrijden en rustig touren

Regelmatig zijn er club- en officiële Blokart-wedstrijden. De deelnemers worden vaak opgesplitst in 2 groepen. De mensen die rondrijden in een originele Blokart zonder toevoegingen en de mensen die hun Blokart dus wel helemaal aanpassen zodat hij sneller wordt. De regels en meer voor de echte wedstrijden worden vrijgegeven door de European Blokart Association en aan deze regels moet je je dus goed houden.

Blokart locaties

Er zijn veel Blokart locaties. Vooral door de verschillende maten zeilen is dit mogelijk. De Blokart locaties zijn vooral om stranden, meer een Blokart in niet aan een locatie gebonden. Goede locaties voldoen aan de volgende eisen :

  • Minimaal 100 meter lang
  • Minimaal 30 meter breed
  • Vlakke, harde ondergrond (Zoals asfalt, kort gras of verhard zand)

Het is ook mogelijk om zelf te Blokarten. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een van de vele dealsites. Deze bieden leuke activiteiten zoals Blokarten aan voor een goedkope prijs.

Terug naar overzicht