Kartwedstrijden

Hoe werkt een kartwedstrijd

In Nederland en over de hele wereld wordt er volop aan karten gedaan. Dit betekent dat er ook kart wedstrijden en competities zijn. Voor beginners en voor gevorderde coureurs zijn er allerlei wedstrijden om aan mee te doen. Het maakt niet uit of je goed of slecht bent, iedereen krijgt een eerlijke kans. Om mee te doen hoef je je alleen in te schrijven en dan mag je beginnen met racen tegen de andere deelnemers. Als je meedoet en wint heb je ook nog eens de kans om mee te mogen doen met de grote wedstrijden en zelfs internationale wedstrijden.

Hoe doe je mee aan kartwedstrijden

Het is heel makkelijk om mee te doen aan kartwedstrijden. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf inschrijven. De soort race ligt een beetje aan de vereniging waar je graag heen zou willen. De vereniging is waar elke race anders wordt, omdat hun kiezen wat de eisen zijn. Sommige verenigingen eisen dat je kart aan bepaalde dingen voldoet en andere willen juist iedereen een eerlijke kans geven. Niet iedereen heeft geld om zelf een kart te bouwen en daarom stellen sommige verenigingen in dat je hun karts moet gebruiken. Als je je inschrijft, zorg dan wel dat je kart aan de eisen voldoet, want anders kunnen ze je bij de inspectie nog diskwalificeren. Weet je niet of je aan de eisen voldoet? Neem dan geen risico's en neem contact op met de betreffende organisatie voor meer informatie.

Welke toernooien zijn er?

Er zijn verschillende soorten klassen bij de kartsport en deze zijn verdeeld op basis van factoren. Hierbij kan je denken aan de aandrijving van je kart, de motor van je kart en of je kart gehuurd of zelfgebouwd is. Op het moment is de de populairste klasse de Rotax-Max-klasse. Dit is een speciale watergekoelde 125cc-motor die erg licht is en ongeveer 30pk levert. Als je mee wilt doen moet je dus ook deze motor hebben, want anders hou je de andere coureurs niet bij.

Terug naar overzicht