Lasergamen

Lasergamen voor iedereen

Ben je op zoek naar iets wat net zo intens is als karten maar wat je ook gemakkelijk met de kinderen kan doen of juist voor een verjaardagsfeestje? Probeer dan lasergamen! Lasergamen is een gemeenschapsspel waarbij je in een groep speelt. Hoe doel is om de tegenstander af te schieten met een “lasergeweer”. Dit geweer schiet een zwakke laserstraal af die je moet richten op een van de tegenstanders om hem een tijdje uit te schakelen. Hiervoor krijg je dan weer punten en degene die bovenaan komt te staan is meestal de winnaar en ontvangt een prijs.

Hoe ontstond lasergamen?

Lasergamen is ontstaan in Amerika en is naar diverse landen op de wereld overgenomen. De systemen die gebruikt worden bij lasergamen zorgen ervoor dat er in de “arena” allerlei zenders zijn die een signaal naar de computer zenden om te laten zien wanneer iemand af is. Ook zijn er een paar regels voor lasergamen. Je mag bijvoorbeeld niet het geweer in een hand vasthouden en je mag de sensor niet blokkeren, want dit wordt gezien als vals spelen.

LaserMaxx

Tegenwoordig is er een systeem genaamd LaserMaxx. Dit systeem, dat gemaakt is in Nederland, zorgt ervoor dat er continu contact is met de arena. Zo blijven alle spelers op de hoogte van de score. Ook is er een mogelijkheid om zelf een spelersnaam te kiezen. Als je af bent is dat te merken aan het geluid die uit de speakers onder je schouders afgaan en de lampjes die uitgaan. Lasergamen is geschikt voor bijna alle leeftijden en zullen zeker veel lol zijn.

Terug naar overzicht