Outdoor karten

Wat is outdoor karten

Outdoor karten wordt door de meerderheid van de coureurs in Nederland gedaan en alleen tijdens koude dagen en met regen wordt indoor karten voornamelijk gedaan. Indoor karten is minder leuk want je hoeft met minder dingen rekening te houden en als je outdoor bent voel je de wind en de snelheid een stuk beter. Ook zit er ook een verschil tussen het rijden op de asfalt buiten en de zeilen die meestal binnen neer worden gelegd om op te rijden.

Grote verschillen tussen indoor en outdoor

Een van de grootste verschillen is natuurlijk de manier van rijden. Deze is helemaal anders omdat er gebruik wordt gemaakt van twee verschillende soorten wegdek. Buiten maken ze gebruik van asfalt en binnen juist van allemaal zeilen en andere materiaal. Daarnaast vinden mensen het fijner om buiten te karten als het zonnig is omdat je dan door de frisse lucht kan rijden. Veel mensen zeggen dat indoor racen ook een stuk benauwder is vanwege alle karts en de hitte tijdens de zomer. Ook de banen zijn buiten vaak een stukje groter omdat er meer ruimte is om te bouwen

Locaties voor outdoor karten

Bij goed weer blijft outdoor karten toch wel een van de populairste dingen in Nederland. Helaas zijn outdoor kartbanen wel een stuk moeilijker te vinden dan indoor kartbanen omdat het wel wat kost om er een te bouwen. Er zijn online gelukkig wel veel verschillende sites waar je allerlei outdoor kartbanen kunt vinden die verspreid zijn over heel Nederland. In elke provincie is het wel mogelijk om te outdoor karten maar je moet vaak wel een stukje reizen.

Terug naar overzicht